Exercițiu – simulare de incendiu la cinematograful Scala

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea profesională a forțelor de intervenție, astăzi, 28 septembrie, Detașamentul de pompieri Zalău a desfășurat un exercițiu cu forțe în teren în cazul producerii unui incendiu, în incinta cinematografului Scala din municipiul Zalău.

Scenariul  a presupus o situație de urgență provocată de un incendiu, care din cauza neobservării la timp, s-a propagat în întreaga sală. Acesta s-a manifestat cu degajări mari de căldură, fum și gaze toxice, în urma cărora două persoane au rămas blocate, fiind surprinse de flăcări.

Obiectivele exercițiului au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat,  antrenarea tuturor forțelor participante în intervenția de limitare şi lichidare a incendiului, verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare a acțiunilor de salvare a persoanelor surprinse în interiorul clădirii.

Compartimentul Informare şi Relaţii publice