Concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” și-a desemnat câștigătorii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj au organizat și desfășurat, astăzi 14 iunie, etapa  județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” pe Stadionul Municipal Zalău.

Concursul s-a desfăşurat prin susținerea unei probe teoretice constând în rezolvarea  unui chestionar (test) prin care s-a urmărit verificarea cunoştinţelor dobândite din  parcurgerea tematicii de pregătire a elevilor  și două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” și ”Ștafeta de 400 m cu obstacole” la care concurenții și-au putut măsura capacitățile fizice și testa abilităţile de intervenție.

La competiție au fost înscrise un număr de 5 echipaje mixte de elevi, de la Școlile Gimnaziale Plopiș, Românași, Marca, “Iuliu Maniu” Zalău și a Liceului Tehnologic nr. 1 Surduc.

La festivitatea de premiere am fost onorați de prezența domnului  Cristian-Claudiu Bîrsan, vicepreședinte a Consiliului Județean Sălaj și a domnului prof. dr. Gheorghe-Vasile Bulgărean, inspector Școlar General al  Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. În urma parcurgerii probelor din concurs clasamentul general s-a prezentat astfel: câștigătorul ediției a fost echipajul Școlii Gimnaziale Plopiș, urmată de echipajul Școlii Gimnaziale Românași, podiumul fiind completat de Școala Gimnazială Marca.

Câștigătorii au primit cupe, diplome, iar cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, primele trei clasate și premii în bani.

Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice pentru implicarea și buna pregătire de care au dat dovadă pe parcursul competiției!