Bilanțul ultimelor 72 de ore ale pompierilor sălăjeni – 46 de misiuni

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au acționat la 46 de intervenții în situații de urgență înregistrate la nivelul județului Sălaj, care au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, incendii „și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.
2 incendii în aceeași zi
Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii sâmbătă, după cum urmează:

• Sâmbătă seara, în jurul orei 18:23, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita sprijinul pompierilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat pe strada 1 Mai din localitatea Jibou. Secția de pompieri Jibou a intervenit în cel mai scurt timp, constatând faptul ca incendiul se manifesta la o singura încăpere din apartament.
Pentru siguranță au fost evacuați locatarii imobilului (18 persoane), fără să fie identificate victime. Incendiul a fost lichidat rapid, însă locatarii s-au putut reîntoarce în apartamente, numai după evacuarea completă a fumului de pe casa scării.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică, în apartament fiind produse pagube reduse.
• Sâmbătă noaptea, pompierii șimleuani au intervenit în localitatea Cizer, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Pompierii ajunși la fața locului au constat că incendiul se manifesta la nivelul etajului 1, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Au ars materiale textile și obiecte de mobilier, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură termică (coș de fum necurățat de funingine). La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Crasna.

Nu uitați❗
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.