Bilanțul ultimelor 72 de ore ale pompierilor sălăjeni – 42 de misiuni

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au acționat la 43 de intervenții în situații de urgență înregistrate la nivelul județului Sălaj, care au constat în intervenția pentru stingerea unor incendii, acordarea asistenței medicale de către  echipajele SMURD, și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.

Pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu de amploare a izbucnit duminică, în jurul prânzului,  la anexa și acoperișul unei case din Zalău. 14 pompieri cu patru autospeciale au luptat ca flăcările să nu se extindă și la celelalte imobile.

Duminică, în jurul prânzului,  pompierii din cadrul Detașamentului Zalău au intervenit  pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei case de pe strada 22 Decembrie 1989, din municipiul Zalău. Ajunși rapid la fața locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta la anexă și la acoperișul locuinței existând pericolul ca flăcările să se extindă și la imobilele vecine. După mai multe ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat fiind astfel împiedicat să se extindă. Cauza probabilă de incendiu a fost jarul sau scânteia căzut din centrala în apropierea unor materiale combustibile. A ars anexa gospodărească în totalitate, acoperișul unei locuințe secundare pe aproximativ 70%, centrala termică, unelte, alte bunuri depozitate și au decedat 80 de păsări (porumbei). Din fericire nu au fost înregistrate persoane rănite.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.