Bilanțul misiunilor gestionate de pompierii sălăjeni în weekend

În perioada 16-18.02.2024, efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au intervenit la 64 de misiuni, dintre care:

  • 52 de misiuni ale echipajelor SMURD;
  • 5 misiuni de localizare și lichidare a incendiilor;

Vineri seara, un incendiu s-a produs la coșul de fum al unei case de locuit din localitatea Căpâlna, intervenția pompierilor limitând propagarea flăcărilor la clădire.

Tot în aceeași seară, în localitatea Someș-Odorhei, a izbucnit un incendiu la acoperișul unui spațiu destinat centralei termice, unde la sosirea salvatorilor exista pericolul de propagare la acoperișul casei de locuit și la anexele învecinate. Pompierii militari au lichidat incendiul în limitele găsite, iar în urma evenimentului, înregistrându-se pagube materiale la camera centralei.

Sâmbătă dimineața, pompierii au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la tabloul electric al unei case din localitatea Dioșod. Au ars o parte din bunurile aflate în apropierea acestuia.

În localitatea Pusta Vale, s-au produs 2 incendii la vegetație uscată și deșeuri, în urma cărora au ars aproximativ 70 de ari de teren.

  • controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni;

În continuare, pompierii militari sunt la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice