Bilanțul acestui weekend – 53 de misiuni ale pompierilor sălăjeni

La sfârșitul săptămânii trecute, pompierii militari sălăjeni au gestionat un număr de 53 situații de urgență care au constat în acțiuni de salvare a vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, precum și pentru protejarea mediului înconjurător.

Situația acestora, pe tipuri de intervenție, se prezintă astfel:

  • 42 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;
  • 2 incendii, produse vineri seara, respectiv sâmbătă noaptea spre duminică. La o casă din localitatea Pustă Vale, un incendiu de mică amploare s-a declanșat la un aparat electrocasnic (mașina de spălat) din cauza unui scurtcircuit electric. În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite, dar au fost deteriorate mai multe bunuri. Al doilea incendiu a izbucnit la o butelie cu gaz aflată într-o locuință din localitatea Panic. Evenimentul s-a produs din neglijența unui tânăr (aproximativ 28 de ani) care a verificat recipientul cu ajutorul focului. El a fost surprins de izbucnirea unei flăcări și a suferit arsuri la nivelul corpului fiind transportat de către un echipaj al ambulanței la UPU SMURD Zalău. Incendiul a deteriorat aparatul de gătit și butelia care a fost evacuată din imobil de către proprietar până la sosirea forțelor de intervenție.
  • 3 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire impotriva incendiilor la maifestările sportive din Șimleu Silvaniei și Zalău;
  • o asanare de muniție neexplodată între localitățile Moigrad și Ortelec;
  • alte tipuri de misiuni au constat în controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și acțiuni de informare preventivă în teren.

Nu uitați!

 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.