Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU: 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 08:00.

Pe întreg județul Sălaj vor fi intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

❗ Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗ Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

ℹ️ Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente  https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Jacodi Lucian