AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Astăzi, 21 iulie, începând cu ora 18:00, județul Sălaj se va afla sub incidența avertizării meteorologice COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până mâine dimineață, la ora 06:00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt prognozate intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice și grindină de dimensiuni medii și posibil de mari dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să rămână în locuințe sau spații închise care să le asigure protecția și să evite deplasările.

Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ .