Angajații “CFR Călători”, instruiți să acorde primul ajutor medical de bază pasagerilor

Pe parcursul a trei zile, personalul Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A. a fost instruit să acorde primul ajutor medical de bază pasagerilor, în cadrul unui program derulat împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Activitățile au avut loc la stația “CFR Călători” din Jibou și au fost susținute de către personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj.

La cursuri au participat un număr de 27 de angajați, unde le-au fost arătate și explicate manevre salvatoare de viață, precum: suportul vital de bază la adult, copil și sugar; poziția laterală de siguranță; dezobstrucția de căi aeriene; imobilizarea/extragerea de urgență; hemostaza provizorie; situații special frecvent întâlnite(pacient electrocutat, înecat, intoxicat, AVC) și  conduita de urmat în cazul pacienților traumatizați.

Colaborarea dintre cele două instituţii vizează instruirea şi informarea cu privire la tipurile de accidente şi modul de acţiune faţă de persoanele care suferă un accident sau ale căror vieţi se află în pericol, formarea deprinderilor corecte în acordarea primului ajutor medical şi cunoaşterea modului de acţiune în timpul unor situaţii de urgenţă.