Sinteza misiunilor din weekend ale pompierilor sălăjeni (31.03-02.04.2023)

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” a intervenit la 53 de misiuni la nivelul județului Sălaj.                                               

Pompierii sălăjeni au fost prezenți la datorie permanent, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Stingerea incendiilor, intervențiile în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor, reprezintă doar câteva exemple dintre cele 53 de misiuni desfășurate în ultimele 72 de ore.

Una dintre cele mai relevante intervenții din weekend, la care au fost solicitați pompierii din cadrul Detașamentului Zalău, a fost vineri seara. Un incendiu a izbucnit la un apartament situat într-un imobil de pe strada Porolissum, din municipiul Zalău. După ce au pătruns în locuință, salvatorii au găsit o persoană (de sex masculin, de aproximativ 50 de ani) intoxicată cu fum, care a fost predată echipajului medical, ulterior fiind transportată la spital.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică, o tigaie fiind uitată pe  aragazul pornit.

Pentru creşterea gradului de protecţie a locuințelor și evitarea unor situaţii neplăcute, ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al județului Sălaj, vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire la utilizarea aparatelor de încălzit, astfel:

  • nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată; luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;
  • după ce aţi terminat de gătit, asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul;
  • nu păstraţi surse de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz etc) în locuri în care au acces copiii.