MAI alături de elevi! „Ziua Serviciilor de Urgență”

Campania de Informare Interactiv-Distractivă “Ziua Serviciilor de Urgență”, organizată de către echipa Proiectului Comunitar Ready Steady Go a ajuns și în județul Sălaj.

Astfel, elevii Colegiului Tehnic “Iuliu Maniu” din localitatea Șimleu Silvaniei au avut astăzi parte de o activitate altfel desfășurată cu sprijinul structurilor teritoriale ale MAI (poliție, jandarmi, pompieri și ambulanță).

Scopul campaniei este acela de a contribui semnificativ în asigurarea faptului că tinerii cetățeni sunt mai în siguranță, învățându-i cum să prevină pericolele din jurul lor, precum și cum trebuie să procedeze în cazul în care sunt martorii unei situații de urgență, menținând astfel angajamentul de a consolida și îmbunătăți relațiile dintre comunitate și serviciile de urgență județene.

În cadrul evenimentului, copiii au primit sfaturi de la pompieri despre modul cum trebuie să se comporte pentru a fi mai protejați atât acasă, cât și la școală. Totodată, elevii au fost încântați de oportunitatea de a observa îndeaproape autospecialele salvatorilor, precum și de a testa câteva dintre echipamentele din dotarea specifică, printre care: căști de protecție în caz de incendiu, aparate de respirat autonome și diferite tipuri de furtunuri de apă.

Împreună suntem MAI pregătiți și MAI protejați!

Compartimentul Informare și Relații Publice