83 de misiuni ale salvatorilor sălăjeni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat 83 de misiuni.

Majoritatea misiunilor este reprezentată de acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și de transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, respectiv 67 astfel de solicitări, gestionate de echipajele SMURD.

În această perioadă, salvatorii sălăjeni au intervenit în 3 situații de urgență generate de producerea unor accidente rutiere care au avut loc în municipiul Zalău, în localitățile Jibou și Perii Vadului.  În urma acestor evenimente, 7 persoane adulte și 1 minor, conștiente și cooperante au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitărilor, ulterior 5 dintre acestea fiind transportate la UPU-SMURD Zalău.

În acest weekend, pompierii sălăjeni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a produs la coșul de fum a unui imobil din localitatea Gălpâia. Nu au fost înregistrate persoane rănite și nici pagube materiale însemnate, salvatorii sălăjeni lichidând incendiul înainte ca acesta să se propage la locuință.

De asemenea, pompierii militari au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren, alte tipuri de misiuni în sprijinul comunității și au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment sportiv în municipiul Zalău.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Totodată, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice