81 de misiuni ale salvatorilor sălăjeni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat 81 de misiuni.

Majoritatea misiunilor este reprezentată de acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și de transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, respectiv 52 astfel de solicitări, gestionate de echipajele SMURD.

În această perioadă, salvatorii sălăjeni au intervenit prompt în 4 situații de urgență generate de producerea unor accidente rutiere care au avut loc în municipiul Zalău, în localitățile Șimleu Silvaniei și Nușfalău. La evenimentul din localitatea Nușfalău, 4 din cele 5 persoane implicate în accidentul rutier au primit îngrijiri medicale și au fost transportate ulterior la UPU-SMURD Zalău, iar în sprijin a fost solicitat și elicopterul SMURD, pentru a transporta cea de-a 5-a persoană la o unitate sanitară din municipiul Oradea.

În acest weekend, pompierii sălăjeni au acționat la 3 incendii, dintre care menționăm 2 petrecute sâmbătă după-masă în același interval de timp:

– pompierii din cadrul Secției Jibou au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul centralei termice(anexă) de la o hală aparținând unui operator economic (producție material lemnos) din localitatea Șoimuș. Au ars aproximativ 50 mp din acoperișul anexei;

– pompierii din cadrul Detașamentului Zalău au intervenit sâmbătă după-masă, în parcarea unui centru comercial pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

În urma incendiilor nu au fost înregistrate victime, doar pagube materiale.

De asemenea, pompierii militari au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni în sprijinul comunității.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Totodată, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice