~ 6 aprilie, nivel județean ~

Informare de presă
În județul Sălaj, astăzi, 6 aprilie 2020, se află în carantină 360 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 1185 persoane. De asemenea, din 24 februarie (data primei intrări în autoizolare) până în momentul de față au ieșit din autoizolare 2344 persoane de pe raza județului, iar 115 persoane au ieșit din spațiile de carantină (în data de 9 martie a fost carantinată prima persoană).
Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat în continuare respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând controale pentru combaterea criminalității economice.
În misiunile lor au fost sprijiniți de polițiști locali, alăturandu-se, în activitățile în sistem integrat, și jandarmi și efective ale Ministerului Apărării Naționale.
În acest context, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 529 de persoane față de care s-a dispus masura izolării la domiciliu sau carantină, fiind verificate 227 locații de carantină sau izolare.
În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale în valoare de 430000 lei.
Și jandarmii salajeni au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 110000 lei și au constatat o faptă de fals în declarații.
Reamintim cetățenilor faptul că, începând cu data de 03 aprilie a.c., valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj