57 de misiuni ale salvatorilor sălăjeni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat 57 de misiuni.

Majoritatea misiunilor este reprezentată de acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și de transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, respectiv 47 astfel de solicitări, gestionate de echipajele SMURD.

Tot în această perioadă, salvatorii sălăjeni au intervenit prompt în 4 situații de urgență generate de producerea unor accidente rutiere care au avut loc în municipiul Zalău, în localitățile Horoatu Crasnei, Glod și Nușfalău. La evenimentul din localitatea Glod, a fost solicitat în sprijin și elicopterul SMURD, care a transportat o persoana adultă la o unitate sanitară din municipiul Cluj-Napoca.

De asemenea, pompierii militari au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni în sprijinul comunității.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Totodată, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice