27 de misiuni pentru salvatorii sălăjeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii sălăjeni au intervenit pentru gestionarea a 27 de situații de urgență care au vizat intervenții S.M.U.R.D., evenimente rutiere, incendii și alte tipuri de intervenții.
Luni seara, dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat prin numărul de urgență 112, despre faptul că s-a produs un accident feroviar în halta localității Uileacu Șimleului. Un echipaj din cadrul Detașamentului Zalău și al Secției Șimleu Silvaniei s-au deplasat imediat la fața locului unde au găsit un autoturism care a fost lovit de un tren de marfă (care transporta țiței). În urma incidentului au rezultat trei persoane care s-au auto-evacuat din autoturism până la sosirea echipajelor de intervenție. Una dintre ele (un bărbat de aproximativ 57 de ani) a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele medicale, iar apoi a fost transportată la UPU Zalău. Celelalte două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au asigurat măsurile PSI.
În noaptea de luni spre marți, s-a primit la dispecerat prin numărul de urgență 112, un apel care anunța faptul că un incendiu a izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Cliț. Pompierii jibouani s-au deplasat la fața locului și au intervenit la o anexă (o șură) cuprinsă de flăcări.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică. A ars acoperișul imobilului, un tractor și mai multe bunuri.