~ 16 aprilie, nivel județean ~

Informare de presă
În județul Sălaj, astăzi, 16 aprilie 2020, se află în carantină 242 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 647 persoane. De asemenea, din 24 februarie (data primei intrări în autoizolare) până în momentul de față au ieșit din autoizolare 3012 persoane de pe raza județului, iar 365 de persoane au ieșit din spațiile de carantină (în data de 9 martie a fost carantinată prima persoană). De asemenea, cinci persoane confirmate cu noul Coronavirus (din totalul de 18, anunțate ieri de grupul de Comunicare Strategică) s-au vindecat.
Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
“Revenim cu un apel la solidaritate și respectarea regulilor și a recomandărilor emise de autoritățile statului. Dragi sălăjeni, chiar dacă suntem în preajma celei mai mari sărbători a creștinătății, vă îndemn să stați acasă, să limitați la maximum deplasările, conform prevederilor legale în vigoare. Cadrelor medicale, forțelor de ordine, voluntarilor și tuturor celor care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19, le mulțumim încă o dată pentru eforturile lor, iar managerilor acestor instituții le reamintim să ia toate măsurile pentru a proteja toți angajații pentru ca ei, la rândul lor, să poată să ne protejeze pe noi. Suntem recunoscători pentru fiecare sprijin oferit în lupta pentru combaterea acestei pandemii! Un gând bun și urări de sănătate transmit pacienților din spitalele din județ. Distanțați social, dar apropiați spiritual, cu încredere și responsabilitate vom reuși să depășim și această perioadă dificilă”, a declarat Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.