~ 14 aprilie, nivel județean ~

Informare de presă

În județul Sălaj, astăzi, 14 aprilie 2020, se află în carantină 261 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 795 persoane.
Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

100.000 de combinezoane de protecție vor fi aduse în țară, în perioada 13-17 aprilie. Echipamentele au fost achiziționate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Distribuirea combinezoanelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative.
Echipamentele de protecție medicală sunt aduse în țară cu aeronave de transport aparținând Forțelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur (perioada 13-17 aprilie).

Imagini captate pe timpul descărcării primelor 19.600 de combinezoane care au ajuns, astăzi, în țară.