~ 13 mai, nivel județean ~

Informare de presă

🔴 În județul Sălaj, astăzi, 13 mai 2020, se află în carantină 284 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 273 persoane. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Sălaj au fost înregistrate 51 de persoane confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 21 au fost declarate vindecate, iar 8 au decedat.

Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central, zilnic, în jurul orei 13.00.

🔴 Peste 250 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști și jandarmi în 48 de ore

Polițiști, jandarmi, polițiști locali și efective din cadrul Ministerului Apărării Naționale desfășoară în continuare misiuni specifice în contextul COVID 19, precum și misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice.

În acest context, în ultimele 48 de ore, polițiștii au aplicat 256 de sancțiuni contravenționale în valoare de 156 905 lei. Alte două sancțiuni au fost aplicate de jandarmii salajeni.

De asemenea, au fost verificate 283 de persoane față de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu sau carantina.

În continuare, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acționează pentru prevenirea evenimentelor negative, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj