~ 11 mai, nivel județean ~

Informare de presă

🔴 În județul Sălaj, astăzi, 11 mai 2020, se află în carantină 290 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 332 persoane. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Sălaj au fost înregistrate 50 de persoane confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 21 au fost declarate vindecate, iar 6 au decedat.

Toate informațiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sănătate și numărul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central, zilnic, în jurul orei 13.00.
Peste 700 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști și jandarmi în cotextul COVID 19

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, echipajele mixte, formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și efective din cadrul Ministerului Apărării Naționale au efectuat în continuare verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Astfel, în acest context, în ultimele 72 de ore, polițiștii au aplicat 704 sancțiuni contravenționale în valoare de 356 377 lei.

De asemenea, în perioada de referință, polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru infracțiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 19 ani.

Alte 12 sancțiuni în valoare de 1 000 lei au fost aplicate de jandarmi, pe parcursul a 72 de ore.

Polițiștii din Sălaj continuă să acționeze în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și excortarea autovehiculelor care tranzitează județul Sălaj cu persoane care vin din afara granițelor țării sau transportă echipamente medicale.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage raspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj