Activităţile ISU în programul Şcoala altfel


Activităţile pompierilor sălăjeni în cadrul programului educaţional ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au continuat şi astăzi, 19.04.2016. Mai multe clase de elevi ale Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu Zalău au vizitat sediul inspectoratului din municipiu. Copiii au avut ocazia să vadă îndeaproape şi chiar să intre în autospeciale de intervenţie, să vadă tehnica de luptă de pe acestea, să încerce echipamentele de protecţie şi să afle lucruri interesante despre activitatea şi intervenţiile cu care se confruntă zi de zi pompierii salvatori.

Şi celelalte subunităţi ale inspectoratului au primit vizite: Secţia Şimleu Silvaniei a fost vizitată de elevi de la Şcoala Gimnazială Bathory Istvan Şimleu Silvaniei, Garda de intervenţie Nuşfalău de o clasă de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Ip, Secţia Jibou a fost vizitată de elevi de la Şcoala Generală nr. 2 Lucian Blaga Jibou.

Astăzi, 20.04.2016, inspecţia de prevenire, a desfăşurat în cadrul programului educaţional ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, o lecţie de informare preventivă la clasele primare a Şcolii Gimnaziale Simion Bărnuţiu.

În cadrul activităţii preventive temele prezentate copiilor au fost legate de tipul situaţiilor de urgenţă la care intervin pompierii sălăjeni, utilizarea corectă şi oportună a numărului de urgenţă 112, măsuri de prevenire în cazul producerii unor situaţii de urgenţă (incendii, cutremure). Elevi de la Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu Zalău au vizitat miercuri, 20.04.2016, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj.

În cadrul activităţii, copiilor le-au fost prezentate autospecialele de intervenţie, tehnica de luptă din dotarea unităţii şi un exerciţiu demonstrativ de stingere a unui incendiu.

Joi dimineaţa, inspectoratul a primit vizita unei clase de elevi ai Colegiului Naţional Silvania Zalău. Elevilor le-au fost prezentate autospecialele de intervenţie, un exerciţiu în care a fost prezentat un modul pentru descarcerare, ambulanţa SMURD, echipamente şi tehnică din dotarea pompierilor sălăjeni.

De asemenea, echipa pirotehnică şi cadrele inspecţiei de prevenire au vizitat Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu din Zalău. Copiilor le-au fost prezentate echipamentele pirotehnice, măsuri de prevenire în cazul găsirii unor elemente de muniţie şi s-a simulat un atac aerian declanşându-se alarma de avertizare.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie