Activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România


La 28 februarie sărbătorim Ziua Protecţiei Civile, moment aniversar, data la care Regele Carol al II-lea, prin “Înalt Decret Regal nr. 468" a aprobat în anul 1933, Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial, constituind actul de naştere al Protecţiei Civile în România. Protecţia civilă avea ca scop limitarea efectelor bombardamentelor asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor.

Astăzi, Protecţia Civilă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘’Porolissum’’ al Judeţului Sălaj, se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor.

Pentru a marca acest eveniment Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a desfăşurat o serie de activităţi, în intervalul 22-25.02.2016, în hypermarket-urile din Zalău au fost organizate puncte de informare preventivă, în instituţii de învătământ au fost derulate lecţii de informare preventivă. Ziua de vineri a fost desemnată „Ziua porţilor deschise” la sediul isu şi la sediul subunităţilor (Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost vizitată de către copiii de la Grădiniţa cu program prelungit nr.2 Şimleu Silvaniei), prilej cu care mai mulţi copii şi elevi de la mai multe instituţii de învăţământ (Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu, Şcoala Gimnazială Hereclean, Liceul Reformat Wesselenyi, Grădiniţa Ion Creangă Zalău, Grădiniţa nr. 10 Zalău, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul) au vizitat unitate şi au putut să vadă tehnica de luptă a pompierilor; de asemenea s-a derulat pentru cadre un simpozion tematic dedicat protecţiei civile în România, luna februarie fiind desemnată „Luna Protecţiei Civile”.

Tot vineri, cadrele ISU au participat la diferite compeţii sportive în cadrul „Cupei protecţiei civile” la minifotbal şi tenis de masă unde pompierii de la inspectorat şi subunităţi s-au duelat pentru trofeu. La minifotbal prima poziţie i-a revenit Detaşamentului de pompieri Zalău, podiul fiind completat în ordine de echipa inspectoratului şi reprezentativa Secţiei Jibou. La tenis de masă rezultatele au fost următoarele: categoria de vârstă până în 35 de ani (locul unu Pop Vasile Raul urmat de Bodea Cristian şi Mihaly Zolt), categoria 36-45 de ani (prima poziţie i-a revenit lui Mureşan Iulian urmat de Pop Cosmin Vladimir şi Balla Sebastian), categoria peste 45 de ani (prima poziţie i-a revenit lui Vig Andrei urmat de Ilieş Aurel şi Nicoară Nicolae).

La data de 1 martie 2016 se va sărbătorii Ziua Internaţională a Protecţiei Civile.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie