Incendiu de amploare în localitatea Valcău de Jos


Pompierii Gărzii Nuşfalău au fost solicitați joi seara, la ora 18:45, să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Valcău de Jos.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție și un echipaj SMURD. Sosind la locul evenimentului, salvatorii au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperişurile unei case de locuit şi al unei anexe pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați şi flăcările erau propagate şi la acoperişul anexei vecine pe circa 100 mp.

Având în vedere suprafața mare pe care se manifesta incendiul, dar și faptul că exista pericolul ca acesta să se extindă și la construcțiile învecinate, aflate la mică distanță de imobilele în flăcări, s-a luat măsura suplimentării forțelor și mijloacelor de la locul intervenției.

Astfel, la locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenție din cadrul Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei, precum și o autospecială de stingere din cadrul serviciului voluntar pentru situații de urgență Crasna, o cisternă de la SVSU Boghiş şi personal de la SVSU Valcău.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (un echipament de iluminat improvizat în anexă).

În urma incendiului, au ars aproximativ 150 de metri pătrați din acoperişul casei şi anexei şi o serie de bunuri (două motociclete, piese de mobilier, lemne pentru foc, circa 2 tone de plante furajere), aproximativ 100 metri din acoperişul anexei vecine.

Echipajul SMURD de la faţa locului a transportat proprietara care a suferit un atac de panică la spitalul din Şimleu Silvaniei.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie