Comunicat de presă martie nr. 1


Intervenţii ISU 26.02-04.03.2018

În intervalul 26.02-04.03.2018, subunitățile ISU Sălaj, au fost solicitate să intervină la un număr de 72 de evenimente astfel: 11 intervenţii pe diferite situaţii de urgenţă (nouă incendii, o salvare a unui animal, o îndepărtare ţurţuri la pasarela Voievod Gelu din Zalău), iar 61 de misiuni s-au axat pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD, cele mai frecvente solicitări fiind axate pe traumatisme şi diverse afecţiuni medicale. Cea mai frecventă cauză probabilă de incendiu a fost de natură termică şi anume coşurile de fum necurăţate. Această cauză s-a manifestat şi la un incendiu de amploare care a izbucnit, sâmbătă 03.03.2018, la un magazin alimentar din localitatea Gârbou, unde cu toată intervenţia pompierilor pagubele materiale au fost însemnate.

Pentru a gestiona cu eficienţă situaţiile neplăcute cu care vă puteţi confrunta în această perioadă, I.S.U. Porolissum al judeţului Sălaj, vă readuce în atenţie următoarele măsuri:

– Verificarea sobelor, centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice;

– Utilizarea mijloacelor de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor;

– Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică din locuinţa dumneavoastră sau de la locul de muncă;

– Amplasarea mijloacelor de încălzire departe de materialele combustibile.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie