Ce-a de-a treia serie de voluntari ai ISU Sălaj au absolvit cursul introductiv de prim ajutor medical de bază


Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate continuă, şi urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Astfel, în intervalul 22.09-05.10.2017, la sediul Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei s-a desfășurat cursul introductiv de prim ajutor medical de bază cu cea de-a treia serie, la care au participat 9 voluntari, cu vârste cuprinse între 16-21 de ani. Joi, 05.10.2017 s-a finalizat etapa de pregătire în domeniul primului ajutor de bază prin susţinerea de către voluntari a unei probe scrise şi a unei probe practice.

La finalul cursului voluntarii au dobândit competenţe în accesarea sistemului medical de urgenţă, recunoaşterea urgenţelor cu risc vital şi acordarea primului ajutor de bază până la sosirea echipajului de intervenţie şi în utilizarea defibrilatorului semiautomatic. De asemenea cursul a urmărit dezvoltarea voinţei, încrederii în forţele proprii, curajului şi atenţiei voluntarilor.

Proiectul de recrutare al voluntarilor continuă, persoanele interesate care doresc să afle informaţii suplimentare se pot adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj (Bd-ul Mihai Viteazul Nr. 57 Zalău) sau la sediile subunităţilor din Jibou şi Şimleu Silvaniei, sau pot consulta site-ul unităţii la adresa www.isusalaj.ro în secţiunea voluntariat, respectiv pagina de facebook Isu Smurd Sălaj. Vă aşteptăm cu drag!


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie