Intervenţii I.S.U. 17.09.2017 fenomene meteo extreme


Din cauza fenomenelor meteo extreme (rafale de vânt puternic cu aspect de vijelie, precipitaţii, grindină) care au lovit duminică după masă judeţul Sălaj, din primele evaluări provizorii au rezultat următoarele pagube:

- 47 de copaci căzuţi, 2 imobile inundate, 15 acoperişuri afectate, 13 stâlpi prăbuşiţi, 95 de localităţi au rămas fără energie electrică, 425 posturi de transformatoare afectate, 36.653 abonaţi rămaşi fără energie electrică, circulaţia rutieră pe DJ 108 A este blocată la ieşire din localitatea Huta, comuna Buciumi spre localitatea Vânători, comuna Ciucea, judeţul Cluj.

Toate echipajele de pompieri se află în localităţile afectate pentru a interveni unde este cazul, echipe de la electrica se află în teren pentru remedierea defecţiunilor. Duminică seara, a fost convocat la sediul ISU, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a luat măsuri pentru restabilirea cât mai repede a stării de normalitate. Astfel s-a hotărât ca un număr de 7 unităţi de învăţământ (Liceul tehnologic Ileanda, Gâlgău, Şcolile primare din Fodora, Glod , Sântă Măria, Păuşa şi Şcoala Gimnazială Românaşi) vor avea cursurile temporar suspendate până la remedierea defecţiunilor produse de fenomenele meteo, iar în funcţie de dinamica evaluării pot să fie suspendate temporar şi activitatea altor unităţi de învăţamânt din judeţ.

Recomandăm cetăţenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie