13 Septembrie-Ziua pompierilor din Romania


Miercuri, 13.09.2017, în Parcul Carol din Capitală, în zona Monumentului Eroilor Neamului, s-a desfăşurat o festivitate deosebită în cadrul căreia s-au înmânat Drapelele de Luptă pentru 11 unități aflate în subordinea IGSU, de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj s-a numărat printre inspectoratele care au primit Drapelul de Luptă, un simbol important pentru orice unitate de pompieri din ţară.

La acest eveniment marcant din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, au participat 32 de pompieri sălăjeni şi inspectorul şef domnul colonel Chichişan Adrian.

Miercuri, 13.09.2017, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, s-a desfăşurat, în cadrul unui ceremonial militar, în prezenţa comenzii unităţii şi a domnului subprefect, înaintarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a cinci cadre (două de la plt. adj. La plt. adj. Şef şi trei de la gradul de plt. maj. la gradul de plt. adj.). În cadrul ceremonialului au fost prezentate mesajele de 13 Septembrie - Ziua pompierilor din România, a doamnei ministru al MAI, inspectorul general al IGSU şi al subprefectului judeţului Sălaj.

Cinci cadre au primit diplome de onoare din partea publicaţiei Agenda Pompierului.

La sediul ISU, la ora 14.00, a avut loc premierea câştigătorilor concursului pe facebook pentru copii „Eroi în imagini-ediţia a treia”, concurs derulat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj. Cei cinci căştigători au fost următorii: Iarina Claudia, Ana Guler, Daria Podina, Tudor Cseke, Puie Sonia.

Pe platoul din faţa prefecturii Sălaj, cu ocazia marcării zilei de 13 Septembrie au fost derulate următoarele activităţi:

- puncte de informare preventivă, exerciţii şi jocuri de divertisment pentru copii;

- prezentarea tehnicii de intervenţie a I.S.U. ;

- executarea a două exerciţii unul de descarcerare şi unul de stingere a unui incendiu.

Mulţumim pe acestă cale şi voluntarilor ISU pentru sprijinul şi dăruirea de care au dat dovadă.

Prezentarea tehnicii de intervenţie s-a desfăşurat şi în oraşele Jibou, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi localităţile Hida, Ileanda şi Nusfalău, în intervalul orar 09-15.00.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie