Intervenţii I.S.U. 13-14.11.2016


Din cauza precipitațiilor bogate căzute pe parcursul zilei de duminica( ninsori şi depunere de zăpadă), aproximativ 30 de copaci din municipiul Zalău s-au prăbușit, pompierii fiind solicitați să intervină astfel: pe străzile Dumbrava, Simion Bărnuțiu, Gheorghe Doja, Tudor Vladimirescu, Porolissum, B. P. Hasdeu, Kiss Karoly, zona Astralis, pe străzile Păcii și Lt. Col. Teofil Moldoveanu două autoturisme au fost ușor avariate de crengi căzute. Posibile pericole de prăbușire a unor copaci au fost înregistrate și pe Aleea Ritmului și strada Armoniei, pompierii zălăuani intervenind cu promptitudine. Pe strada 9 Mai din municipiu, un copac prăbușit care bloca accesul în scara unui bloc, a fost înlăturat.

Un arbore prăbușit a blocat și o parte carosabilă pe DN 1 C, la ieșire din localitatea Bârsău Mare către Dej intervenind pompierii Gărzii Ileanda, și pe DN 1G la ieșire din localitatea Hida spre Sânmihaiu Almașului, fiind solicitați să intervină pompierii Gărzii Hida. Duminică, la ora 13.29, Detaşamentul de pompieri Zalău, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Mirşid şi lucrători ai Districtului Linii Zalău, au intervenit la km CFR 104+660, între staţiile CF Mirşid şi Zalău, pentru a înlătura un brad care s-a prăbuşit peste calea ferată, circulaţia feroviară fiind întreruptă aproximativ o oră şi jumătate.

Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină, luni dimineaţa, pentru a înlătura doi copaci prăbuşiţi pe străzile Sfînta Vineri şi Aleea Ritmului, din Zalău. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj recomandă cetăţenilor, din cauza fenomenelor meteo prognozate, următoarele:

- nu atingeţi firele cazute la pămînt;

- asiguraţi elementele de construcţii;

- nu vă adăpostiţi lângă construcţii improvizate (corturi, schele), clădiri cu faţade ce prezintă elemente arhitectonice ce se pot prăbuşi, panouri publicitare, copaci; nu vă parcaţi autoturismele în astfel de zone.


      
Apel unic de
urgenta - 11


M.A.I


I.G.S.U.


Politia Salaj


I.G.P.


I.G.J


I.J.J

_____________________
0800.806.806
linie telefonica
gratuita a Directiei
Generale Anticoruptie